Skip to main content Skip to search Skip to main navigation

Gratis verzending

bij bestellingen vanaf € 75,-*

Uniek assortiment

Sake, Umeshu, Shochu, Awamori

Eigen import

direct uit Japan

Sake Days 2025 - 15% korting!

Vier met ons de International Sake Days 2025, in aanloop naar 1 oktober – Worldwide Sake Day.
Profiteer nu bij Sake.nl van 15% korting op geselecteerde producten, exclusief voor onze trouwe klanten. Van unieke gerijpte sake tot superdeluxe sake en natuurlijk ook heerlijke, betaalbare sake.

Sake Festival NLD

Kikusui Brewery (Nagano)
Awawa Sparkling - 300ml
Kikusui Awawa Sparkling: Een Lichte en Fruitige Mousserende Sake Kikusui's Awawa Sparkling is een heerlijke mousserende sake, gebrouwen met de beroemde sake-rijst "Takane-nishiki." Met een laag alcoholpercentage (5%) biedt deze sake toch een volle smaak, gekenmerkt door een fruitige zoetheid en een zachte zuurgraad. Perfect voor een lichte en verfrissende beleving.

10 .00
Homare (Fukushima)
Ichigo Strawberry Nigori - 300ml
Ichigo Strawberry Nigori is een door Aizu Homare Nigori grof gefilterde sake  met aardbeiensmaak.  Deze fles is gemaakt van Nigori sake gecombineerd met natuurlijk aardbeien sap. De zachte gladheid en romigheid van de nigori sake, in combinatie met de frisse zoete en pittige tonen van het natuurlijke aardbeien sap, resulteren in een kenmerkende en luxueuze smaak. Ideaal als aperitief of digestief, het wordt het beste gekoeld geserveerd, puur, of met melk.

11 .00
Homare (Fukushima)
Lychee Nigori - 300ml
Lychee Nigor from Aizu Homare is een betoverende fusie die je smaakpapillen meevoert naar de weelderige landschappen van de Fukushima Prefectuur in Japan. Voortbouwend op de immense populariteit van hun geliefde Strawberry Nigori, introduceert Aizu Homare trots deze nieuwe creatie, nauwgezet vervaardigd om zelfs de meest kritische sake-liefhebbers te verrukken.De Lychee Nigori-sake belichaamt de essentie van Aizu Homare zijn toewijding aan uitmuntendheid, waarbij traditionele brouwtechnieken worden gecombineerd met een verfrissende toets van lychee. Deze unieke fusie resulteert in een harmonieus huwelijk van smaken die de zintuigen boeien en een blijvende indruk achterlaten. Terwijl je deze luxueuze sake in je glas schenkt, wordt de lucht gevuld met een uitnodigend aroma van rijpe lychee, dat doet denken aan zonovergoten boomgaarden. Het melkachtige, ongefilterde uiterlijk versterkt zijn aantrekkingskracht en biedt een zachte, fluweelachtige textuur die je gehemelte streelt. Bij elke slok onthult de Lychee Nigori lagen van smaak, waarbij de natuurlijke zoetheid van lychee in evenwicht wordt gebracht met de complexiteit van premium sake. Fruitige tonen vermengen zich met subtiele hints van rijst en een delicate umami-ondertoon, waardoor een symfonie van smaken ontstaat die over je tong dansen. Zijn evenwichtige profiel maakt het ongelooflijk veelzijdig, perfect om op zichzelf te genieten of te combineren met een verscheidenheid aan gerechten.

12 .00
Homare (Fukushima)
Chocolate Nigori - 300ml
Chocolate Nigori sake van Aizu Homare is vol aan de smaken van chocolade met hints van graan. Rijk en mild zoet met een vleugje bitterheid, deze chocolade Nigori sake kan op verschillende manieren worden genoten. Van puur tot cocktails, je kunt het mengen met melk of sojamelk en garneren met sinaasappelschil of kaneel.

12 .00
Our Suggestion
Okunomatsu (Fukushima)
Okunomatsu Sparkling Junmai Daiginjo - 290ml
Okunomatsu Sparkling Junmai Daiginjo is een unieke sake in zijn facetten. De hoogste classificatie voor sake in combinatie met een tweede vergisting op fles resulteert in mooie fruit aroma’s zoals ananas, sinaasappel en peer. Op het pallet fluweelachtige door een licht rijsdepot, subtiele bubbels en een mooie afdronk maakt deze sake compleet.Deze sake is gastronomisch breed inzetbaar als aperitief en maaltijdbegeleider.Deze sake kan het beste koud in een flûte worden gedronken. Vooraf even ondersteboven houden.

14 .50
Homare (Fukushima)
Peach Nigori - 300ml
Peach Nigori is een door Aizu Homare Nigori sake die grof gefilterd is en waaraan perzik sap is toegevoegd. De zachte gladheid en romigheid van de Nigori sake, in combinatie met de frisse zoete en pittige tonen van het natuurlijke perzik sap resulteren in een kenmerkende en luxueuze smaak. Ideaal als aperitief of digestief, het wordt het beste gekoeld geserveerd, puur, of met melk. 

14 .50
Toshimaya (Nagano)
Miwatari Pétillant Junmai Ginjo - 300ml
Het is gebrouwen als een sake die goed past bij zowel de Japanse als de Franse keuken. "Pétillant" verwijst naar de lichte kleine belletjes in de sake, die veroorzaakt worden door de natuurlijke koolzuur die tijdens de gisting wordt geproduceerd en die in de fles wordt vastgehouden. Een elegant aroma, met tonen van witte perzik, peer, lychee, krenten en een vleugje marshmallow. In de mond een aangename, natuurlijke, delicate carbonatie. Het doet denken aan volle krachtige jonge wijn en heeft een lichte mineraliteit, gevolgd door een zachte zoetheid zoals rijp steenfruit met ronde, umami rijsttonen. Een licht peperige specerij blijft in de mond hangen, met een aanhoudende afdronk.

16 .00
Endo Brewery (Nagano)
Keiryu Kuragakoi Honjozo - 720ml
Keiryu Kuragakoi Honjozo is een klassieke stijl Honjozo met veel aards, graan en zuivel maar ook romige, sappige citrusvruchten in de neus. In de mond, gladde, afgeronde textuur met Umami tonen. Uitgesproken zuurgraad leidt tot een droge fijne afdronk.Deze sake won Goud op het International Wine Challenge in onder andere 2019.

17 .00
Our Suggestion
Watanabe (Tochigi)
Kyokuko Sparkling Kijoshu - 375ml
Kyokuko Sparkling Kijoshu is totaal anders dan elke andere sake met bubbels door de unieke Kijoshu brouwmethode. Met deze speciale methode ontstaat er een volle krachtige zoete sake met een hele mooie balans tussen het zoet enerzijds en de zuren in de sake anderzijds. Een sublieme weelderige sake met bubbels is het resultaat. Fijne mousse, mooi fruit in de neus en op het pallet, veel umami en een fantastische fijne afdronk. Bij het brouwen van sake wordt de Moromi tank normaal gedurende vier dagen in drie stappen gevuld. De eerste dag wordt de tank voor 1/6 gevuld met de giststarter, gestoomde rijst, Koji rijst en water. De tweede dag doet men niks, de derde dag wordt de hoeveelheid in de tank verdubbeld, er wordt dan 2/6 aan rijst, Koji erbij gedaan. De vierde dag wordt deze hoeveelheid verdubbeld met de toevoeging van 3/6 tank aan rijst, Koji en water. Bij de Kijoshu methode wordt de vierde dag sake in plaats van water toegevoegd waardoor de sake na vergisting veel zoeter en voller is dan bij de normale methode.Mooi bij desserts maar ook zeker geschikt als aperitief.Deze sake kan het beste koud in een flûte worden geserveerd.

17 .25
Our Suggestion
Tsukasabotan (Kochi)
Taru Honjozo - 720ml
De Taru Honjozo van Tsukasabotan wordt gemaakt met traditionele technieken die generaties lang zijn doorgegeven, waarbij de smaak van cederhouten vaten wordt overgedragen op een frisse, droge Honjozo sake. De sake biedt een uitgebalanceerde combinatie van cederaroma en een lichte, droge en heldere stijl. Bij het proeven ontvouwt zich een subtiele houttoets—duidelijk maar niet overheersend—gevolgd door een stevige, rijke smaak met natuurlijke diepte. Hij kan zowel gekoeld, op kamertemperatuur als verwarmd worden geserveerd en combineert uitstekend met gerechten zoals wilde groenten en paddenstoelen. Tsukasabotan Brewing Company, opgericht in 1603 in de Tosa-regio, gebruikt ondergronds water uit de Niyodo-rivier, bekend als een van de helderste rivieren van Japan. Volgens de overlevering werd sake die met dit water werd gebrouwen ooit aan de goden geofferd. Door de eeuwen heen heeft Tsukasabotan kwaliteit altijd vooropgesteld; zelfs tijdens de rijstschaarste in de Tweede Wereldoorlog koos de brouwerij ervoor de productie te verlagen in plaats van concessies te doen, wat de reputatie als nationaal gewaardeerd merk versterkte.

18 .00
Hot Sake
Endo Brewery (Nagano)
Keiryu Asa-shibori Shuppin Honjozo Nama - 720ml
Keiryu Asa-shibori Shuppin is een sake in beperkte oplage die op dezelfde manier wordt gebrouwen en bewaard als de speciale wedstrijdsake van de brouwerij. Het is een populaire sake onder sakekenners omdat het de originele umami, zoetheid en zuurgraad het beste naar voren brengt van sake. De sake vergist drie dagen langer dan normaal op lage temperatuur, waardoor het alcoholgehalte uiteindelijk op 20% uitkomt. Het wordt gebotteld en onmiddellijk op ijs opgeslagen zodra het ’s ochtends vroeg wordt geperst. Geconcentreerd en sappig, goed uitgebalanceerd met milde zoetheid, witte perzik, bessen, kaki. Romige textuur en een kruidige afdronk. Scampi’s met knoflook is een gerecht waar bijna geen wijn bij te vinden is, deze sake doet echter naadloos de match. Het beste kan deze sake koud in een wit wijnglas worden geserveerd.

19 .50
Our Suggestion
Okunomatsu (Fukushima)
Saku-Saku Karakuchi - 720ml
Saku-Saku Karakuchi Okunomatsu is een makkelijk drinkbare Honjozo met in de neus tonen van exotisch fruit, geroosterd graan en rijstmeel. Op het pallet valt vooral de Umami op en de mooie droge tonen die ook in de afdronk naar voren komen. Karakuchi betekend overigens droog in het Japans en wordt vaak gebruikt wanneer sake een typisch droge smaak heeft. Deze sake is vooral als tegenhanger van pittige Aziatische gerechten een mooie begeleider. De sake kan zowel koud als warm gedronken worden.

20 .00
Homare (Fukushima)
Dew Drop Tokubetsu Honjozo - 720ml
Dew Drop Homare sake is een prachtig gemaakte speciale honjozo, geïnspireerd door het zuivere ondergrondse water van de Mt. Iide. Met een verfrissende smaak en een subtiele, aanhoudende zoetheid biedt deze sake een gebalanceerde en onvergetelijke ervaring die de smaakpapillen betovert.

20 .50
Watanabe Hourai (Gifu)
Komachi Sakura - 720ml
Komachi Sakura van Watanabe Hourai (Gifu) toont subtiele aroma’s van witte bloemen, witte asperges en jonge suikermeloen. De smaak biedt fruitige ume-pruimtonen met een aanhoudende minerale afdronk. Medium body met een verfijnde textuur en een evenwichtige finish. Awards behaald in de afgelopen jaren; IWC 2018 Commended, IWC 2019 Bronze, IWC 2020 Silver, IWC 2021 Commended, IWC 2022 Gold.

21 .00
Watanabe Hourai (Gifu)
Hourai Josen - 720ml
Hourai Jousen is een bekroonde sake en een bijzondere futsushu. Elegante, frisse fruitigheid die doet denken aan sake van hogere klasse, gecombineerd met een rijke, volle textuur. Gebrouwen met volle gestoomde rijst die tot 70% is gepolijst. De smaak is rond, met zachte zuren, een vleugje zoetheid en mooie intensiteit. Het aroma is fris en helder, met tonen van ceder en nootmuskaat. In de smaak citrus en bloemige abrikoos, afgerond met een zuivere finish. Watanabe Hourai is gevestigd in centraal Japan, in het charmante stadje Hida-Furukawa in de prefectuur Gifu.

21 .00
Hot Sake
Watanabe (Tochigi)
Kyokuko Special Junmai - 720ml
Kyokuko special Junmai is een prijswinnende rijke fluweelzachte pure Junmai sake gemaakt met water uit het bergachtig gebied Tochigi. Het zuivere water in combinatie met de lokaal verbouwde Yumesasara rijst resulteert in volle krachtige sake met tegelijkertijd veel finesse. Deze sake kan zowel koud in een wijnglas als warm in een sake cup gedronken worden.

21 .75
Okunomatsu (Fukushima)
Okunomatsu Tokubetsu Junmai - 720ml
Okunomatsu Tokubetsu Junmai heeft een verfijnd aroma en een volle smaak die typisch is voor junmai sake. Gemaakt van Japanse rijst die tot 60% is gepolijst, eigen gist en zuiver grondwater van 40 jaar oud afkomstig van de Adatara-berg. Het lichte, nootachtige aroma gaat over in een zachte zoetheid die velen aanspreekt, afgerond met een aardse toets die verfrist als berglucht. Het lekkerst gekoeld geserveerd in een Sophienwald sakeglas samen met je beste vrienden of familie.

22 .00
Our Suggestion
Sekaiitto (Wakayama)
Sekaiitto Umeshu - 720ml
Sekaiitto Umeshu is een zachte en smaakvolle likeur gemaakt met 100% lokaal geteelde Wakayama ume. Er wordt gebruikgemaakt van een specialiteit uit Fruit Kingdom Wakayama—Nanko ume, geteeld in Minabe-cho, Tanabe-shi—die zorgvuldig rijp geselecteerd worden. Het resultaat is een aromatische pruimenwijn met een mooi uitgebalanceerde zoet-zure smaak en een verfijnd ume-aroma. Veelzijdig te drinken: puur met ijs, in cocktails of als dessertwijn.

22 .00
Our Suggestion
Sekaiitto (Wakayama)
Sekaiitto Mango Umeshu - 720ml
Sekaiitto Mango Umeshu brengt Alfonso mango samen met Japanse Kishu Nanko ume tot een unieke fruitlikeur. De mango voegt rijkdom en natuurlijke zoetheid toe, terwijl de zachte, hoogwaardige Nanko ume zorgt voor diepte en balans. Het resultaat is een pruimenwijn met een zachte, gelaagde smaak en een levendig fruitaroma.

22 .00
Our Suggestion
Sekaiitto (Wakayama)
Sekaiitto Amanatu Mikan - 720ml
The Sekaiitto Amanatsu Mikan is a sweet summer sake with a refreshing flavour, balanced acidity, and a hint of gentle bitterness. Its distinctive character comes from the use of sweet summer (Japanese mandarin).Ideal for those who enjoy a light, zesty tartness paired with subtle sweetness and a clean finish. This sake captures the natural taste of richly varied citrus, preserving the full flavour of the original ingredients.

22 .00
Our Suggestion
Sekaiitto (Wakayama)
Sekaiitto Hassaku Mikan - 720ml
Sekaiitto Hassaku Mikan wordt gemaakt met hele vruchten die, inclusief schil, worden geperst om de natuurlijke oliën en zeste vast te leggen. Het resultaat is een verfrissend citrusprofiel dat niet te zoet is, waarbij de frisheid van verse mikan wordt gecombineerd met de diepte van fijne sake.

22 .00
Our Suggestion
Sekaiitto (Wakayama)
Sekaiitto Jabara - 720ml
Sekaiitto Jabara wordt gemaakt met jabara, een citrusvrucht verwant aan yuzu, daidai en kabosu. Deze likeur benadrukt het rijke sap van de vrucht en biedt een uitgesproken smaak met een mooie balans tussen zoet en zuur. Het unieke karakter van jabara komt duidelijk naar voren, ideaal als aperitief, bij desserts of als ingrediënt in een verfrissende zomercocktail. Het best gekoeld geserveerd in een guinomi, met of zonder ijs.

22 .00
Our Suggestion
Kikusui Brewery (Nagano)
Black Junmai - 720ml
Black Junmai is een paradepaard van Kikusui uit Nagano. De mate dat deze rijst gepolijst tot slechts 82% is erg laag echter door de rijst plat te polijsten is het mogelijk om meer smaak uit  de kern van de sake korrel te halen. Een heerlijke vette Junmai sake met veel rijsttonen, een volle smaaksensatie met een heerlijke afdronk is het resultaat.De sake kan warm worden geserveerd maar is het lekkerst koud in een wijnglas.

22 .00
IWC Gold 2025
Kikusui Brewery (Nagano)
Shiroki-Tenryu Nigori - 720ml
De Kikusui Shiroki-Tenryu is een zijdezacht Nigori sake met een rijk rijstaroma met romige in de mond. De milde zoetheid en umami komen goed naar boven bij het warm serveren, hoewel de meeste ongefilterde sake's worden aanbevolen om gekoeld te drinken. Sappig, romig en rijp met appel- en bananenfruit in de mond. Zoet en kruidig met honingrijst, appel- en perzikfruit, romige yoghurt, mandarijn en bruine suiker als afdronk. Dit is een echte aanrader, niet voor niets verschillende internationale sake prijzen gewonnen waaronder de prestigieuze International Wine Challenge in 2021.

22 .00
Tsukasabotan (Kochi)
Niyodo Blue - 720ml
Niyodo Blue is een sake gemaakt door een van de meest beroemde brouwerijen in Kochi "Tsukasabotan". Het bijzondere aan deze sake is dat het water komt uit de Niyodo rivier, Japans mooiste en meest bekende rivier die fameus is vanwege de fascinerende blauwe kleur en de zuiverheid van het water. Het bouquet van de sake  kenmerkt zich door licht fruit banaan, peer en meloen maar ook met hints van geroosterd graan en boter. De smaak is soepel en licht en eindigt met een fijne afdronk.

23 .50
Hot Sake
Watanabe (Tochigi)
Kyokuko Junmai 88 Kimoto - 720ml
Kyokuko Junmai 88 Kimoto wordt gebrouwen met Tochigi Sake 14, een rijstvariëteit die speciaal voor sake is ontwikkeld door het Tochigi Prefectural Agricultural Experiment Station. Licht gepolijst en op traditionele kimoto-wijze bereid, toont deze sake een diepe umami met een verfrissende zuurgraad. Hij komt bijzonder goed tot zijn recht wanneer hij warm wordt geserveerd. Watanabe Shuzo is een kleine familiebrouwerij in de Nasu-regio in het noorden van de prefectuur Tochigi. De brouwerij werd in 1892 opgericht door Eisaku Watanabe, wiens familie al generaties lang sake brouwde in de prefectuur Niigata. Aanvankelijk gestart in een gehuurde opslagruimte op een boerderij, verhuisde de brouwerij in 1912 naar de huidige locatie in het Susagi-gebied van Otawara City. Omdat de verhuizing de brouwerij verder oostwaarts bracht, werd de merknaam veranderd in Kyokuko, wat “rijzende zon” betekent.

24 .00
Okunomatsu (Fukushima)
Okunomatsu Amakuchi Junmai - 720ml
Okunomatsu Amakuchi Junmai heeft een fruitig aroma met diepte dat doet denken aan appel en peer, ondersteund door een zachte zoetheid. In de neus komen romige zuiveltonen naar voren, terwijl de smaak ingetogen en verfijnd is met een weelderige zoetheid en een gedenkwaardige, aanhoudende afdronk. Deze sake kan zowel verwarmd als gekoeld worden gedronken, maar toont zijn mooiste karakter wanneer hij koud in een wijnglas wordt geserveerd.

24 .00
Endo Brewery (Nagano)
Keiryu Koringosan Junmai Ginjo - 720ml
Keiryu Koringosan Junmai Ginjo is een nieuw type sake, gemaakt met de nieuw ontwikkelde Nagano R-gist. Met een laag alcoholpercentage en een lichte drinkbaarheid, biedt deze sake een fruitige smaak, een vleugje zoetheid en een milde zuurgraad die de smaak van gerechten versterkt. Het aroma komt nog beter tot zijn recht wanneer het wordt geserveerd in een wijnglas. Deze sake kan zowel op zichzelf als in combinatie met eten worden genoten.

25 .00
Our Suggestion
Sekaiitto (Wakayama)
Sekaiitto Yuzu Sparkling - 720ml
Sekaiitto Yuzu Sparkling wordt gemaakt met premium sake en echt yuzu-sap, wat zorgt voor een natuurlijk zoet maar verfrissend citrusprofiel. Licht, sprankelend en fris, met zachte bubbels en een mooie balans tussen lichte zoetheid en zuur. Het kenmerkende aroma van yuzu komt in elke slok naar voren, het best te genieten ijskoud als een verkwikkend aperitief.

26 .00
Hot Sake
Endo Brewery (Nagano)
Keiryu Black Label Junmai Ginjo - 720ml
Keiryu Junmai Ginjo Black Label wordt gebrouwen met de Shinshu-rijstsoorten Hitogogochi en Miyama Nishiki, gepolijst tot 59% en langzaam gefermenteerd bij lage temperatuur. De sake heeft een frisse geur die doet denken aan groene appels en een zachte, volle smaak. Hij werd bekroond met een gouden medaille op de Kanzake Contest en nogmaals met een gouden medaille op de International Wine Challenge. Met de Kyokai No. 1801-gist en Miyama Nishiki-rijst ontstaat een subtiele zoetheid die zachtjes doorvloeit vanuit de frisse mondstructuur. De brouwerij beschouwt deze sake als een meesterwerk, waarvan het geparfumeerde karakter het beste tot zijn recht komt in een wijnglas dat de aroma’s volledig opent.

27 .00
Watanabe (Tochigi)
Kyokuko Yamahai Cedar Barrel - 720ml
Kyokuko Yamahai Cedar Barrel is in veel opzichten een unieke sake. Het is een Junmai Ginjo sake met fijne fruittonen en subtiele hints van cederhout en peper in de neus. Door het gebruik van de traditionele Yamahai giststarter krijgt de sake een mooie zuurgraad waardoor een uitgebalanceerde smaak ontstaat met bijna geen restsuikers. De sake heeft een lange afdronk, waardoor de heerlijke smaak mooi blijft hangen. Typisch een maaltijd sake, kan dus gedurende een heel diner door geschonken worden. Deze sake kan zowel koud als warm gedronken worden maar komt toch het beste tot zijn recht koud in een wit wijnglas.

28 .00
Our Suggestion
Endo Brewery (Nagano)
Keiryu Wine Yeast Junmai Ginjo - 720ml
Keiryu Wine Yeast is gemaakt met wijngist in plaats van normale sakegist. Het is een nieuwe stijl sake met een laag alcoholpercentage en relatief hoge zuurgraad die goed in balans is met weelderige zoetheid. In de neus sinaasappel, honing, banaan, witte bloemen en peer. Geweldige textuur, vol van smaak, veel Umami wat deze sake tal van geweldige sake-spijs mogelijkheden geeft. Probeer deze sake eens met blauwschimmelkaas of gegrilde kreeft.Deze sake komt het best tot zijn recht koud in een wit wijnglas.

28 .50
Our Suggestion
Mitsutake Kinpa (Saga)
Salaryman Kintaro Daiginjo - 900ml
Salaryman Kintaro is een zakelijke manga geschreven door Hiroshi Motomiya, die het succes en de groei van de held Kintaro Yajima als een salaryman uitbeeldt. Deze samenwerking werd gerealiseerd ter gelegenheid van het 30-jarig jubileum van de serie in juli 2024. Deze daiginjo (hoge kwaliteit) sake is gemaakt van rijst die tot 50% is gepolijst en wordt langzaam en zorgvuldig gebrouwen door middel van langdurige fermentatie bij lage temperaturen. Een schone, zachte smaak en een fruitig, prachtig aroma.

29 .00
Endo Brewery (Nagano)
Keiryu Mountain Dance Sparkling - 720ml
Keiryu Mountain Dance Sparkling sake is een heerlijke frisse sake met een lekkere krachtige mousse. Veel fruittonen zoals lychee, aardbei en framboos in de neus. Lekkere bubbels met frisse zuren en een licht zoetje op het pallet. De afdronk blijft mooi staan. Door het gebruik van speciale wijngisten en een tweede vergisting op fles waarna deze geklaard is doet deze sake qua neus en smaak enorm aan een mooie licht zoete Champagne denken. Een heerlijke sake als aperitief, bij kaviaar of bij een uitgebreide Sushi maaltijd. Deze sake kan het beste goed gekoeld in een Champagne flûte worden geserveerd.

33 .00
Endo Brewery (Nagano)
Bennett Junmai Daiginjo - 720ml
Bennett is een zijdezachte junmai daiginjo uit Nagano, bekend om het zuivere water. Omdat alleen het middelste deel van de persing (Nakadori) wordt gebruikt, wordt deze sake beschouwd als de beste take van de batch vanwege de helderheid, het goed uitgebalanceerde aroma en de zuivere smaak. Alle kenmerken van een premium sake. Char, onder Bennett, is een merk waarvan de labels zijn vernoemd naar kometen en wordt geproduceerd door Endo Sake Brewery. De brouwerij, gevestigd in Suzaka, in de prefectuur Nagano, werd in 1864 opgericht voor de lokale Suzaka-clan en begon sake te leveren aan het hoofd van de clan. Sindsdien hebben ze van de tweede tot de vijfde generatie de intentie geërfd van de eerste brouwer, Endo Tokusaburo, om heerlijke sake te maken en sake te blijven maken om te brouwen en te koesteren.

36 .00
Watanabe (Tochigi)
Kyokuko Kijoshu Hyaku - 720ml
Kyokuko Kijoshu Hyaku is een sake gemaakt volgens de speciale Kijoshu methode. Het resultaat is een super mooie uitgebalanceerde sake tussen zoet en zuur. Elk jaar is anders met deze sake en veroudering maakt deze sake vaak jaar na jaar mooier. Een van de weinige sake die jaar na jaar betere, uitgebalanceerde smaken begint te vertonen. Wel is het fijn dat de sake al de ultieme smaakbeleving geeft met een ultieme zoetzure balans in combinatie met oneindig veel smaakfactoren. Maak een lijstje van wat je ruikt en proeft en het gaat eindeloos van honing tot munt tot venkel, anijs en krenten. Van banaan tot paprika, van geroosterde granen tot gedroogd fruit. Heerlijk bij chocolade desserts maar ook bij kaas en een rabarbertaart.

36 .25
Our Suggestion
Endo Brewery (Nagano)
Keiryu Dai-Koshu 38yrs- 720ml
Keiryu Dai-Koshu Junmai van Endo Shuzo uit Nagano is een speciale junmai sake welke in 1986 gebrouwen is en dus 38 jaar is gerijpt. Door deze rijping heeft de sake een mooie gouden kleur en een enorme complexiteit gekregen. Rijke elegante neus met rogge, abrikozen, bananenbrood, koffiepruimen. Ahornsiroop, gebakken zoete aardappel, geroosterde noten, miso, sojasaus fijne zijdezachte afdronk. Gelimiteerd leverbaar. Deze sake heeft een gouden medaille op het International Wine Challenge gewonnen naast een aantal andere internationale prijzen.

37 .50
Tsukasabotan (Kochi)
Funa Shibori Junmai Daiginjo - 720ml
Funa Shibori Junmai Daiginjo is een zorgvuldig vervaardigde sake met een verfijnd karakter. Zacht en soepel in de mond, met aroma’s van Meyer-citroen en vers groen gras. Licht off-dry, met een delicate structuur en een elegante afdronk. Deze sake verwierf bekendheid in het luxe restaurant Chanterelle in New York, waar toonaangevende sommeliers van over de hele wereld onder de indruk waren van het aroma en de smaak. Tsukasabotan Brewing Company, opgericht in 1603 in de Tosa-regio, gebruikt ondergronds water uit de Niyodo-rivier, beroemd om haar zuiverheid. Volgens de overlevering werd sake van dit water ooit aan de goden geofferd. Door de eeuwen heen koos de brouwerij steevast voor kwaliteit boven kwantiteit, een keuze die de reputatie als nationaal gewaardeerd merk heeft versterkt.

55 .00
Our Suggestion
Homare (Fukushima)
Banshu Yamada-nishiki Junmai Daiginjo - 720ml
Banshu Yamada-nishiki Junmai Daiginjo van Homare won in 2015 de IWC Champion Sake uit 876 inzendingen van over de hele wereld en kreeg daarmee de titel Beste sake ter Wereld 2015. Intense aromatische stijl. Verfrissende mango, jackfruit, tropisch, cassis. Zacht afgeronde geïntegreerde sake, goed uitgebalanceerde zoetheid. Het gaat goed samen met Sashimi van tonijn, zee-egel en roze garnalen. De beste serveertemperatuur is 12-15 Celsius maar ook rond de 10 graden is deze sake heerlijk. Deze Junmai Daiginjo sake is gemaakt door het polijsten van Yamada Nishiki-rijst tot 39% en het brouwen met het bekende water van Kitakata, afkomstig van het ondergrondse water van de berg Iide. Door de mooie verpakking in een houten kistje in combinatie met zijn top kwaliteit is deze sake een cadeau in al zijn facetten.

64 .00
Okunomatsu (Fukushima)
Shizuku Kin no Jo - 720ml
Shizuku Kin no Jo uit Okunomatsu is een buitengewone sake, gemaakt met een nauwgezet natuurlijk proces waarbij het vrij uit de katoenen pers druppelt zonder dat er druk op wordt uitgeoefend. Op deze manier wordt alleen het beste van het beste sake geperst. De prachtige neus zit vol met exotisch fruit, witte bloemen en rozen. Het delicate, gladde profiel zorgt voor een verfijnde smaakervaring en belichaamt de kunstzinnigheid en verfijning die verwant zijn aan fijne wijn. Met een indrukwekkende staat van dienst heeft deze sake de afgelopen acht jaar bijna elke prestigieuze sake-prijs gewonnen, een waar bewijs van zijn uitmuntendheid. Deze sake wordt het best op zichzelf geserveerd, maar zal geweldig zijn bij een traditionele Kaiseki-maaltijd. De sake is het lekkerst koud geserveerd in het speciale Sophienwald sake glas.

130 .00
Toshimaya (Nagano)
Houka Vintage 2025 Junmai Daiginjo - 720ml
Houka Vintage 2025 Junmai Daiginjo is een gelimiteerde sake waarvan slechts circa 428 flessen beschikbaar zijn, gebotteld in een speciaal ontworpen 720ml fles. Voor dit brouwsel worden drie rijstsoorten uit de prefectuur Nagano gebruikt: Kinmon Nishiki, Yamada Nishiki en Takane Nishiki. Dankzij de kenmerkende pasteurisatie van de brouwerij behoudt de sake een subtiele gassy toets, waarna hij ongeveer zes maanden bij lage temperatuur rijpt om uit te groeien tot een bijzonder verfijnde Junmai Daiginjo. Toshimaya Brewery in Nagano werd opgericht in 1891 en ligt aan het mythische Suwa-meer. Met een jaarlijkse productie van slechts 1700 koku is dit een echte ambachtelijke brouwerij onder leiding van Toji Komatsu Yukio, die werkt volgens de koers van de jonge president. Voor het brouwen wordt water van de berg Hachi Buse gebruikt, waarbij het magnesium- en kaliumgehalte zorgvuldig wordt afgestemd op de startercultuur. De rijst wordt lokaal verbouwd door contractboeren, waardoor er een sterke band bestaat tussen teler en brouwer, iets dat zichtbaar is in de ontvangstruimte waar de foto’s van de rijstboeren trots worden getoond. Naast bekende rijstvariëteiten als Miyama Nishiki, Yamada Nishiki en Kinmon Nishiki worden ook lokale soorten zoals Takane Nishiki, Shirakaba Nishiki en Hitogokochi gebruikt. De brouwerij onderscheidt zich bovendien met een verborgen privécollectie van Samurai-pantser en behaalt vrijwel ieder jaar gouden medailles tijdens de International Wine Challenge.

145 .00
Watanabe Hourai (Gifu)
Hourai Super 18 Junmai Daiginjo - 720ml
Hourai Super 18 Junmai Daiginjo wordt gemaakt van Yamada Nishiki-rijst van topkwaliteit, geoogst in de Miki-regio van de prefectuur Hyogo. De rijst wordt tot slechts 18% gepolijst, waardoor enkel de zuivere kern overblijft, als een kristallen bol. Met uiterste toewijding wordt de most gebrouwen en bij lage temperatuur geperst volgens de traditionele momen shibori-methode. De sake wordt vroegtijdig in de fles gepasteuriseerd en bij nul graden opgeslagen om zijn verfijning te behouden. Door het delicate karakter moet hij altijd in de koelkast worden bewaard bij maximaal zes graden. Laat de sake vervolgens ongeveer tien minuten op temperatuur komen tot circa twaalf graden, en geniet van de manier waarop aroma’s en smaken zich ontwikkelen terwijl de temperatuur stijgt. Watanabe Sake Brewery in Gifu is de producent van deze verfijnde sake. De brouwerij werd opgericht in 1850 in Hida Furukawa en maakt deel uit van het historische White Wall-district, waar traditionele brouwerijen met witte gevels naast elkaar langs een smal kanaal staan. Sinds de benoeming tot beste brouwerij in 2021 en de internationale prijzen die daarop volgden, wordt Watanabe beschouwd als een van de beste brouwerijen van Japan. Met een steeds sterkere internationale focus zijn hun sake tegenwoordig zowel Vegan als Kosher gecertificeerd.

185 .00